SC Luftfilter - Luftfilter och ventilationsfilter gjorda i Sverige

Kassettfilter

Vår egen produktion av kassettfilter ger stora möjligheter avseende sortiment och flexibilitet. Kassettfilter har ett brett användningsområde, från grovfilter/förfilter till finfilter och är idag dessutom vanliga som standardfilter i kompaktaggregat från många tillverkare.
Vi tillverkar kassettfilter med papp eller plastram samt med flera varianter avseende filtermedia. Alla våra kassettfilter kan levereras i standard samt specialdimensioner efter kundens önskemål.

GREEN LINE Ramen består av en nyutvecklad mycket fukttålig plastad papp. Ramens utformning skapar ett filter med stabil kompakt konstruktion som är helt återvinningsbart genom förbränning. Filter med pappram har ett skyddande nät på utloppssidan. Finns i tjocklekar från 25 till 131mm.

BLACK LINE
Med ram i återvinningsbar plast är detta det bästa alternativet till tuffa och fuktiga miljöer. Ramens konstruktion med speciella hörn skapar ett mycket vridstyvt filter som är stabilt även vid “stora dimensioner”.
Kassettfilter med plastram finns i tjocklek 48, 96, 130 och 150mm samt som 100 och 150mm filter med 25mm ”header”.

  Glaspanel

FGP (Glaspanel)

Kassettfilter som levereras med filtermedia av torr eller adhesiv (klibbig) glasfiber. Dessa kassettfilter är gjorda för att avskilja större partiklar och grövre luftföroreningar men kan med fördel även användas som förfilter för att öka livslängden på finfilter.Datablad Glaspanel och Kleenpleat (EN 779:2002)
  Kleenpleat

FKP (Kleenpleat)

Ett ytförstorat, veckat kassettfilter med filtermedia av syntetfiber. FKP passar mycket bra som uppgradering av äldre befintliga filterinstallationer och som förfiltrering till finfilter och mikrofilter. FKP har mycket låga tryckfall vilket ger god driftsekonomi.Datablad Glaspanel och Kleenpleat (EN 779:2002)
  Minipleat

FMP (Minipleat)

SC Minipleat finns i en mängd olika varianter och utföranden med tätveckat material av glasfiber. Ramen tillverkas av fuktbeständig hårdpapp eller plast. Filtren karaktäriseras inom respektive filterklass av låga tryckfall med hög avskiljningsgrad. Används med fördel som till- och/eller frånluftsfilter för ventilation och klimatinstallationer med höga eller mycket höga krav på luftkvalitén, samt förfilter till renrum och kemfilter.Datablad Minipleat (ISO 16890)
SCANDCENTER AB
Fordonsgatan 13
534 50 VARA

0512 - 650 700
info@scandcenter.se
Mustaschkampen 2021